Feature of the Month november

 

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar zachtjes op het raam? Is het Sint-Maarten, Sint-erklaas of de kerstman die zijn horloge nog niet heeft verzet naar het winteruur en daardoor faliekant te vroeg is? Beter nog, het is Eaglebe met alweer een nieuwe Feature of the Month – beschikbaar vanaf Eaglebe 4.5.11.

Het is ondertussen al november en het begint stilaan tijd te worden  om een duidelijk overzicht te hebben van alle kerstmarkten, jeneverkramen en après-ski evenementen op het grondgebied van je stad/gemeente. Maar, waar be vinden deze zich allemaal en veroorzaken deze mogelijke conflicten met andere geplande werken of evenementen? Om deze vraag te kunnen beantwoorden heb je natuurlijk een overzicht nodig van de evenement zone.

Daarom kan je vanaf nu het intekenen van een zone verplicht maken per evenement type. Hiervoor ga je naar het menu ‘Beheer – Evenement types’, waar je via het potlood icoontje naast iedere evenement type de algemene instellingen kan aanpassen. Hier heb je vanaf nu ook de optie om het intekenen van de zone te verplichten.

Standaard is deze checkbox uitgevinkt. Indien je dit wil verplichten voor een specifiek evenement type zal je deze checkbox moeten aanvinken en daarna het evenemt type opslaan. Hieronder lees je alvast hoe het werkt vanaf Eaglebe 4.5.11.

 

 

 

In het aanvraagformulier zal de zone van het evenement (de gekoppelde inname van het openbaar domein) verplicht moeten worden ingetekend. Hier wordt niet langer vermeld dat de intekening optioneel is en wordt ook meteen een waarschuwing meegegeven dat het verplicht is om een zone in te tekenen.

Op deze manier wordt de organisator van het evenement meteen op de hoogte gebracht van mogelijke conflicten en weten jullie perfect waar ieder evenement zal doorgaan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature?
Breng dan zeker een bezoekje aan ons Forum! Hier vind je de nieuwste Releasenotes alsook onze interactieve Wishlist.