Zellik, 23/4/2019 – Rombit en Merkator starten een partnership in de markt van Smart City toepassingen rond het beheer van tijdelijke innames en evenementen op het Openbaar Domein.

Door hun krachten te bundelen bevestigen de twee marktleiders het belang van toekomstgerichte oplossingen die toelaten de mobiliteit binnen steden en gemeenten zo efficiënt mogelijk te organiseren. Met hun partnership verzekeren Rombit en Merkator bovendien voor alle huidige en toekomstige klanten de beste dienstverlening en het sterkste aanbod voor het beheer van hun Openbaar Domein.

Door de combinatie van ons succesvol Eagle platform met Rombit’s A-Sign oplossing kunnen we steden en gemeenten een totaaloplossing bieden om de impact van geplande hinder te optimaliseren”, stelt Geert De Coensel, CEO Merkator. “Het omvat de volledige digitalisatie en optimalisatie van het gemeentelijke proces rond de aanvraag, verwerking en vergunning van alle type innames inclusief infrastructuurwerken, wielerwedstrijden en omleidingen met vaak grote hinder als gevolg. Dankzij deze unieke samenwerking bieden we zowel de administraties als de aanvragers het uniform en performant Eagle platform voor heel België. Wij zijn er van overtuigd dat onze samenwerking met Rombit zal zorgen voor een breder draagvlak om verder te innoveren vanuit onze eigen sterktes waarbij de Rombit IoT kennis zeer welkom is in onze lange termijn visie.

Bart van Delm, Business Unit Manager Rombit en Luc De Heyn, Business Development Manager Merkator.

Jorik Rombouts, CEO Rombit, wijst op de toenemende mobiliteit binnen onze samenleving die een efficiënt parkeerbeheer binnen een stad of gemeente steeds urgenter maakt. “Het samenbrengen van het software platform Eagle met onze expertise en bouwblokken in Internet of Things resulteert in de beste kwalitatieve oplossing voor het beheer van het Openbaar Domein. Onze Belgische steden en gemeenten krijgen ook de garantie dat beide bedrijven de nodige investeringen zullen blijven maken om tegemoet te komen aan de toekomstige uitdagingen van Smart Cities, elk bedrijf vanuit zijn eigen focus.”

Over Rombit

Rombit is een jong technologiebedrijf met 65 medewerkers. In minder dan 5 jaar tijd groeide het uit tot een expert in Internet of Things, met totaaloplossingen voor Smart Cities, Smart Industries en Smart Ports. In 2018 was Rombit een finalist van EY’s Scale-Up van het Jaar en werd het op de Bridge Summit in San Francisco verkozen tot Meest Innovatieve Internationale Startup.

Over Merkator

Bovengronds ondersteunt Merkator meer dan 50 Smart Cities met de complexe uitdagingen rond innames van het openbaar domein, het vergunningsproces en de communicatie naar de burger. Ondergronds biedt Merkator expertise en software voor de volledige levenscyclus van elk type kabel- en leidingnetwerk bij de grootste netwerkbeheerders in België. Zowel bovengronds als ondergronds worden geolocatie en GIS optimaal benut om deze processen efficiënt aan te sturen. Merkator is laureaat 2019 van het BEyond initiatief dat de meest beloftevolle Belgische tech-scale ups begeleidt om een globale speler te worden. Merkator heeft vestigingen in België, Nederland en Spanje en telt 75 medewerkers.

CONTACT

Charlotte Sterkens

Communicatieverantwoordelijke Rombit
charlotte.sterkens@rombit.be 
0499331073 

CONTACT

Isabelle Gooris

Communicatieverantwoordelijke Merkator
isabelle.gooris@merkator.com 
02 3092 112