Transparant Vergunnen – FoTM januari 2023

 

Eaglebe ondersteunt lokale besturen om vlot en veilig te vergunnen. En omdat dit nogal een grote boterham is, na 6 jaar zijn we nog niet klaar, pakken we elke maand een ander aspect aan. Deze maand focussen ons op de burger: hoe kan je de burger helpen dankzij Eaglebe?

De uitdaging

Als er plots parkeerverbodsborden in de straat staan, dan komen er veel vragen:

  • Gaan er werken plaatsvinden?
  • Hoe lang gaat het duren?
  • Is dat wel vergund?

Als je niet met Eaglebe werkt, dan zou het lokaal bestuur een online pagina maken om beter te communiceren over alle werken. Maar natuurlijk ga je daar niet alle vergunnen communiceren: dat is onbegonnen werk.

Dat kan beter: Eaglebe to the rescue.

De oplossing

Elke vergunning voor een inname openbaar domein of evenement, worden gepubliceerd op de Eaglebe Publieke Kaart. Enkel de belangrijkste informatie wordt gedeeld: de zone, het type, de periode, adres, Eaglebeid. Wil je weten hoe deze kaart eruit ziet? https://app.eaglebe.com/map en kijk hieronder voor een voorbeeld. Maar er is meer (lees verder onder de afbeelding)!

Sommige werken hebben meer informatie nodig: je kan eenvoudig de inhoud van je bewonersbrief delen, of linken naar de facebookpagina van het evenement (citymarketing) en meer.

Als je Eaglebe gebruikt om de onderborden van de parkeerverbodsbordjes te printen, dan staat er automatisch een QR-code die linkt naar deze kaart. Zo weet elke burger: dit is écht vergund!

De burger zal deze URL natuurlijk niet kennen of onthouden: integreer daarom deze kaart op je website op uwgemeente.be/hinder . Hier zie je bijvoorbeeld hoe Poperinge dit heeft gedaan.

Samengevat: De voordelen?

  • Transparant vergunnen – elke hinder wordt gecommuniceerd (innames én evenementen)
  • Beter communiceren – bij complexe werken met veel hinder
  • Integreren in je website

Meer informatie vind je op onze helpdesk.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature?
Breng dan zeker een bezoekje aan ons Forum! Hier vind je de nieuwste Releasenotes alsook onze interactieve Wishlist.