Waarom Eaglebe?

Ons openbaar domein, dat kan veiliger.

REEDS MEER DAN 180 LOKALE BESTUREN EN 45 POLITIEZONES VERTROUWEN OP EAGLEBE

Het begin.

Op een dag die voor velen gevuld zou moeten zijn met vreugde en opwinding, werd de allereerste schooldag van mijn dochter getekend door chaos. Aan de overzijde van de straat begonnen wegenwerken, met als gevolg grote vrachtwagens, bulldozers, en veel lawaai. Een ongelukkige samenloop van omstandigheden, waardoor ik me afvroeg: hoe had dit voorkomen kunnen worden? Wie draagt de verantwoordelijkheid?

Wat bleek, de werken waren vergund door het lokale bestuur als een inname van openbaar domein. Deze ervaring opende mijn ogen voor de complexiteit van vergunningen in België: de delicate samenwerking tussen lokaal bestuur en politie, retributie of facturatie, signalisatieplannen, GIPOD en hinderpremies en zo veel meer.

Bij veel lokale besturen bleek het proces wel digitaal te zijn met een word/pdf/online formulier, maar het ontbrak aan ondersteuning. Er was geen mechanisme om conflicten te identificeren, en het hele proces draaide op copy/paste van informatie, eindeloze e-mails, en een gebrek aan overzicht. Het vertrouwen leunde op de capaciteiten van overbelaste vergunningendiensten, wat niet altijd goed afliep.

De beslissing.

Dit bracht ons tot een besluit: we moesten zelf een oplossing creëren. Het resultaat is Eaglebe, met een digitale kaart die conflicten helder maakt, taakverdeling en dashboards voor een georganiseerd overzicht, en automatisaties die het vergunningsproces tot wel 5x versnellen. Vlot en veilig vergunnen, dat is onze ambitie.

Dagelijks zien we potentieel gevaarlijke situaties op de weg, van leveringen op fietspaden tot slecht aangeduide omleidingen. Eaglebe hoopt elke lokale overheid in België de tools te bieden voor soepel en veilig vergunningenbeheer.

Onze reis gaat verder, met de ontwikkeling van diverse modules, waaronder het Evenementenloket, Handhaving & Controle, integratie met Lokale Politie (FOCUS) … Ontdek meer over onze groei op de “Groei”-pagina. Als je, net als ons, ook streeft naar een efficiënt vergunningsproces, neem dan contact met ons op voor meer informatie. Samen kunnen we werken aan een slimmer en veiliger openbaar domein.

Ervaar de kracht van de kaart!