Merkator.

Eaglebe is trots onderdeel van Merkator, een dynamisch bedrijf dat sinds 2008 een indrukwekkend groeiparcours aflegt als specialist op het gebied van geospatiale software, data en services.

REEDS MEER DAN 190 LOKALE BESTUREN EN 45 POLITIEZONES VERTROUWEN OP EAGLEBE

Merkator, een Geospatiale Pionier.

Merkator begon haar reis in 2008 in Nederland, met een duidelijke focus op het leveren van consultants met geospatiale expertise. Deze consultants speelden een cruciale rol bij het ondersteunen van lokale overheden en de nutssector. In 2011 zette Merkator voet op Belgische bodem en breidde haar activiteiten uit naar softwareontwikkeling, wat leidde tot het ontstaan van Eaglebe.

Een belangrijke mijlpaal kwam in 2018 met de overname van Networkmining, met als doel een Digitale Twin te creëren van complexe telecomnetwerken. Deze strategische zet versterkte Merkator’s positie als een innovator in de geospatiale sector. In 2019 werd Merkator Spanje opgericht in Oviedo, waardoor het bedrijf toegang kreeg tot getalenteerde ontwikkelaars en haar invloedssfeer vergrootte.

Het jaar 2022 markeerde een significante stap voorwaarts met de overname van GIM, een vooraanstaande speler op het gebied van geospatiale data. Deze overname stelde Merkator in staat om een complete geospatiale SDS (Software, Data, Services) aan te bieden, waardoor het bedrijf haar positie versterkte als een allesomvattende geospatiale kracht.

Onze toekomst.

Om de groeiambities van de Merkator Group te ondersteunen, sloot het bedrijf eind 2023 een strategisch partnerschip met Sofindev. Dit partnerschip is een teken van vertrouwen en biedt een solide basis voor toekomstige ontwikkelingen en uitbreidingen binnen de Merkator-familie.

Binnen deze bloeiende context van geospatiale innovatie en expertise, gedijt Eaglebe als een vooruitstrevende oplossing voor het vlot en veilig vergunnen van innames en evenementen. Merkator blijft zich inzetten voor vooruitstrevende ontwikkelingen op het gebied van geospatiale technologie, en wij bij Eaglebe zijn verheugd om deel uit te maken van deze boeiende reis.

Ontdek meer over Merkator en haar impactvolle geospatiale initiatieven op Merkator.com.

Ervaar de kracht van de kaart!