Het Charter Werftransport (https://charterwerftransport.be/) draagt bij aan een bereikbare, leefbare en veilige omgeving tijdens wegenwerken of andere innames op het openbaar domein. Er is terecht speciale aandacht voor werven gelegen in schoolomgevingen, en met de start van het schooljaar in het vooruitzicht – moet je hier nu reeds aan denken.

Hoe ga je daar als lokaal bestuur mee om? Wanneer controleer je dit of wie moet dit controleren?

 

Het begint bij de aanvraag

We nemen een kijkje bij Gemeente Lennik: Lennik biedt de aanvrager het slim aanvraagformulier van EagleBe. Onderstaande animatie toont hoe dit werkt.

We zien het aanvraagformulier “inname openbaar domein” van Gemeente Lennik.

  1. De aanvrager heeft reeds de periode aangeduid (bijvoorbeeld: eerste week september – start van het schooljaar).
  2. De aanvrager tekent een container in de buurt van de schoolomgeving.
  3. De aanvrager krijgt een rode waarschuwing: er is een conflict met een schoolomgeving.

Dit principe van “conflicten” wordt altijd toegepast op elke vergunde inname: zo vermijdt Geraardsbergen dat er een werf vergund wordt op het parcours van de Ronde van Vlaanderen. Deze conflicten worden ook gebruikt voor parkeerplaatsen voor personen met een handicap, of autoluwe zones, …

Het eindigt bij de vergunning

De aanvrager heeft de feedback gekregen via het aanvraagformulier, maar het is natuurlijk ook aan de collega’s in “de back-office” om dit conflict te detecteren als er advies gegeven wordt. Via EagleBe heeft elke medewerker van het lokaal bestuur een “arends”-zicht op de lokale situatie om op deze manier de conflicten te vermijden.

Als de vergunning voor deze aanvraag gegenereerd wordt, kan direct het “Charter Werftransport” meegestuurd worden naar de aanvrager. 

Dankzij het slim aanvraagformulier van EagleBe en de eenvoudige back-office, kan de veiligheid op het openbaar domein gegarandeerd worden.

 

Ontdek wat Eagle voor u kan betekenen

Eagle is een oplossing van Merkator. Vraag nu uw persoonlijke demo of een infobrochure aan.