Een slim parkeerbeleid in Knokke-Heist

Knokke-Heist is sinds het begin een visionaire gemeente met een focus op de levenskwaliteit van de inwoners, tweedeverblijvers en toeristen. Om ervoor te zorgen dat het aangenaam vertoeven is in de gemeente, werd er altijd ingezet op een sterk parkeerbeleid, dit voornamelijk tijdens de zomermaanden. Op deze manier vindt iedereen zijn plekje en kan je snel genieten van zon, zee & strand.

Om het parkeerbeleid op te volgen is er nood aan handhaving. Vroeger gebeurde dit manueel door de parkeerwachters maar door de continue groei was het tijd voor modernisering. In 2018 besliste Knokke-Heist om dit proces volledig te automatiseren a.d.h.v. de Scan Vehicle van parkeerbedrijf OPC & technologiebedrijf Genetec. De Scan Vehicle is een wagen uitgerust met vier slimme camera’s. Tijdens het rondrijden binnen de gemeente, scant deze automatisch de nummerplaten van de geparkeerde voertuigen en wordt er gecontroleerd in een database of deze al dan niet in die parkeerzone mogen staan.

Om deze fouten te voorkomen sloegen OPC, Genetec en Merkator (Eaglebe) de handen in elkaar. Door de informatie van innames en evenementen uit Eaglebe in real-time te delen via een API op maat, weet de Scan Vehicle exact waar en wanneer de camera’s moeten worden uitgeschakeld. Hierdoor worden geen overtredingen meer geregistreerd voor vergunde innames of evenementen.

 

Om deze fouten te voorkomen sloegen OPC, Genetec en Merkator (Eaglebe) de handen in elkaar. Door de informatie van innames en evenementen uit Eaglebe in real-time te delen via een API op maat, weet de Scan Vehicle exact waar en wanneer de camera’s moeten worden uitgeschakeld. Hierdoor worden geen overtredingen meer geregistreerd voor vergunde innames of evenementen.

Deze samenwerking is een mooi voorbeeld van een Smart City toepassing waarbij verschillende bedrijven samen komen om hun expertise te delen. We evolueren steeds meer naar een wereld van open data met een focus op integratie in plaats van concurrentie. Op deze manier creëren we snelle en betaalbare technologische vooruitgang in functie van de eindgebruiker.   

Wil je meer weten over onze oplossing?

Contacteer Nils

Nils helpt je verder om te onderzoeken of Eaglebe zou passen voor jouw vraagstuk omtrent innames, evenementen, GIPOD, vergunningen, controle op het terrein, samenwerking politie, … 

[hubspot type=form portal=5043161 id=72a17c12-a573-4a0c-b994-cdba5453afb8]