Integratie Riho Seas

– FoTM februari 2023

 

Het kampioenschap der Vlaamse Vinkenzang te Zedelgem, het schoolfeest van vrije basisschool Pluimpje in Diksmuide of de volgende wedstrijd van De Moedige Vissers in Oostkamp. Geen van deze West-Vlaamse top evenementen kan doorgaan zonder grondige risicoanalyse van de verantwoordelijke hulpdiensten. Om ervoor te zorgen dat alle evenement info vlot wordt gedeeld tussen organisator, lokaal bestuur en de hulpdiensten, heeft Eaglebe de handen in elkaar geslagen met politiezone RIHO om een efficiënte tweerichtings-integratie op te zetten tussen Riho Seas en het Eaglebe Smart City Platform.

De uitdaging

In West-Vlaanderen wordt het platform Riho Seas gebruikt door verschillende politie- en hulpverleningszones voor de aanvraag en risicoanalyse van evenementen. Daarnaast zijn er ook heel wat lokale besturen die hiervoor gebruik maken van het Eaglebe Smart City Platform. Dit zorgde in het verleden voor heel wat verwarring en dubbel werk bij zowel de medewerkers van het lokaal bestuur als de medewerkers van de politie en brandweer.

Om ervoor te zorgen dat iedereen kan werken binnen zijn vertrouwde omgeving met alle tools nodig om een dossier vlot en eenvoudig te behandelen, werd een integratie opgezet tussen beide systemen. Hierdoor kan de aanvraag en verwerking van evenementen door het lokaal bestuur volledig worden afgehandeld binnen Eaglebe, waar de risicoanalyse en noodplanning volledig wordt opgenomen door Riho Seas.

De oplossing

De integratie tussen Eaglebe en Riho Seas zorgt ervoor dat wanneer een evenement wordt aangevraagd binnen Eaglebe, de verwerking door het lokaal bestuur volledig binnen Eaglebe kan worden afgewerkt. Hierdoor kan de medewerker van het lokaal bestuur genieten van alle voordelen die Eaglebe te bieden heeft, zoals een vlotte communicatie met de organisator, een koppeling met inname openbaar domein en GIPOD,  de eenvoudige opmaak van signalisatieplannen en vergunningsdocumenten, conflictdetectie, …

Eens een evenement dossier werd verwerkt binnen Eaglebe zal dit automatisch worden doorgestuurd richting Riho Seas voor de bijhorende risicoanalyse en noodplanning. Hierbij worden alle gekende gegevens overgenomen en op de juiste plaats gezet zodat rode vlaggen automatisch worden gedetecteerd. Politie en brandweer kunnen deze tool overkoepelend gebruiken over verschillende steden en gemeenten, waardoor zij slechts 1 platform meer moeten raadplegen om alle dossiers te behandelen.

Adviezen uit Riho Seas worden op hun beurt opnieuw verzonden richting Eaglebe, waar de medewerker van het lokaal bestuur hiervan op de hoogte wordt gebracht. Deze adviezen kunnen dan worden meegenomen bij de finale beoordeling richting de organisator of het college.

De voordelen samengevat

  • Een eigen platform voor de organisatoren, het lokaal bestuur en de hulpdiensten
  • Volledig geautomatiseerde integratie, passend binnen de huidige dossierbehandeling
  • Gratis integratie met eenvoudige opzet en minimale configuratie

Werk je als lokaal bestuur vandaag reeds met de Eaglebe Evenementen module en wens je deze te integreren met Riho Seas? Neem dan contact op via de Eaglebe Helpdesk en wij doen verder het nodige!

Werk je vandaag enkel met Riho Seas voor de aanvraag en verwerking van evenementen, dan blijft de huidige werkwijze volledig behouden. Wil je echter meer weten over de Eaglebe Evenementen module kan je altijd contact opnemen met Nils voor meer info en een demo op maat.

 

Een gedetailleerde beschrijving van de werking van deze integratie en de nodige configuratie vind je op onze helpdesk.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature?
Breng dan zeker een bezoekje aan ons Forum! Hier vind je de nieuwste Releasenotes alsook onze interactieve Wishlist.