Terug naar school

met Eaglebe

 

Snel de tanden poetsen, boterhammetjes smeren met een stukje fruit daarbij (gesneden want we doen nu nog ons best), boekentasjes vullen met wat lijkt op een survival pakket voor 3 dagen en dan juist nog … Timothy, hebt gij nu nog altijd uw schoenen niet aan?! 

De eerste schooldag brengt voor vele gezinnen heel wat stress met zich mee. Het laatste wat je wilt is dan toekomen aan de schoolpoort en geconfronteerd worden met wegenwerken, een afgezette straat of een algemeen parkeerverbod. Daar kan Eaglebe alvast een stokje voor steken!

Conflictdetectie binnen schoolzones

Met het Eaglebe Smart City Platform zorgen wij ervoor dat de aannemers en medewerkers van het lokaal bestuur altijd op de hoogte zijn van mogelijke conflicten bij de aanvraag en verwerking van innames openbaar domein. Met onze ingebouwde conflictdetectie voorzien wij een aangepaste melding wanneer een nieuwe aanvraag in conflict is met reeds vergunde innames, evenementen of omleidingen. Op deze manier worden gevaarlijke situaties vermeden en kan het openbaar domein op een veilige manier worden ingenomen.

Maar gevaarlijke situaties treden niet alleen op wanneer werken in conflict zijn met andere werken. Ook wanneer een nieuwe inname wordt aangevraagd in de buurt van een school moet er extra aandacht besteed worden. Daarom voorziet Eaglebe een eigen GIS-laag met daarin een overzicht van alle schoolzones in Vlaanderen (en Brussel) gebaseerd op de dataset van Onderwijs Vlaanderen.

Op deze manier krijgt iedereen die een inname wilt aanvragen binnen een schoolzone een aangepaste melding en wordt ook de medewerker van het lokaal bestuur hiervan op de hoogte gebracht. Zo vermijden we gevaarlijke situaties rondom de scholen en zorgen we ervoor dat iedereen op 1 september vlot & veilig kan starten aan de eerste schooldag!

Praktisch

De conflictdetectie met schoolzones werkt conform onze huidige conflictenlaag (meer info op onze helpdesk). Op basis van de dataset van Onderwijs Vlaanderen hebben we voor ieder lokaal bestuur een eigen conflictenaag opgebouwd met daarin de hoofdzetels van alle nederlandstalige scholen basis, secundair, hoger en deeltijds kunstonderwijs in Vlaanderen en Brussel. Rond iedere school werd een buffer met een straal van 100m getrokken om de conflictzone te bepalen.

Deze zones zijn standaard niet zichtbaar binnen het aanvraagformulier of de backoffice maar wanneer een inname wordt ingetekend binnen deze zone zal de aanvrager een conflictmelding te zien krijgen met de naam van de school en de melding ‘Opgelet, uw inname vindt plaats binnen een schoolzone’. Als extra kunnen ook alle gewestwegen, beheerd door AWV, worden toegevoegd met soortgelijke melding: ‘Opgelet, uw inname vindt plaats ter hoogte van een gewestweg’.

     

    Wil je deze conflictenlaag graag toevoegen voor jouw lokaal bestuur? Neem dan contact op via onze Helpdesk of via bovenstaande knop. Wij kunnen deze laag rechtstreeks binnen jullie huidge Eaglebe omgeving toevoegen of we bezorgen jullie de nodige bestanden om deze toe te voegen aan jullie huidige conflictenlaag wanneer deze reeds werd aangemaakt. Deze standaard conflictenlaag kan verder worden aangepast indien nodig met een eigen kleur, melding, zichtbaarheid, … Meer info over de mogelijkheden van onze conflictenlaag kan je vinden op onze Helpdesk.

      Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature?
      Breng dan zeker een bezoekje aan ons Forum! Hier vind je de nieuwste Releasenotes alsook onze interactieve Wishlist.