Inname afhankelijke intekening

Eaglebe staat voor een veilig openbaar domein en dat gaat over meer dan containers en stellingen. Grote wegenwerken, buurtfeesten, Halloween tochten, wielerwedstrijden, … hebben allemaal een impact op het openbaar domein en kunnen dan ook worden aangevraagd en verwerkt via het Eaglebe Smart City Platform.

Je merkt het echter al, deze grotere gebeurtenissen zullen niet op dezelfde manier worden aangevraagd als een parkeerverbod voor een verhuis. Daarom beschikt Eaglebe over een aanvraagformulier op maat van het bestuur en van de inname in kwestie. Dit bevat niet enkel een eigen set aan vragen, helpteksten en verplichtingen maar ook een eigen intekening.

De uitdaging

Alle innames van het openbaar domein hebben een eigen karakter en eigen vorm. Zo kunnen voor het plaatsen van containers of het voorbehouden van parkeerplaatsen eenvoudig vaste polygonen worden gebruikt, waar dit weer moeilijk ligt voor een grotere werfzone of een carnavalstoet.

Daarom beschikt Eaglebe over verschillende intekenmogelijkheden om de zone van de inname mee te geven bij de aanvraag. Zo kan je makkelijk vaste polygonen intekenen die op voorhand door het bestuur werden gedefinieerd (parkeerplaatsen, containers, …) maar kan je ook vrije polygonen, lijnen of zelfs volledige GPX bestanden inladen.

Al deze mogelijkheden zijn een grote meerwaarde voor de ervaren deskundige maar kunnen soms wat overweldigend zijn voor een leek. Hoe kunnen we nu alle nodige tools aanbieden terwijl we het gebruiksgemak verzekeren?

De oplossing

Met een inname afhankelijke intekening kan je verzekeren dat enkel de nodige intekenopties, beschikbaar zijn voor de aanvrager. Zo zorg je ervoor dat:

  • De burger enkel rechthoeken kan intekenen van 6m x 2,5m bij de aanvraag van een container
  • De aannemer zowel vaste containers als vrije polygonen kan intekenen bij de aanvraag van een werfzone
  • De organisator eenvoudig een traject kan uitstippelen op basis van een lijn met buffer bij de aanvraag van een Halloweentocht

Deze intekenopties zijn in eigen beheer en kunnen volledig worden ingesteld conform de voorwaarden en reglementen van het lokaal bestuur. Dit via een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface.

Samengevat

Met een inname afhankelijke intekening zorg je ervoor dat alle innames:

    • Eenvoudig worden ingetekend
    • Correct worden ingetekend
    • Conform de regelgeving worden ingetekend

Deze functionaliteit is inbegrepen binnen de Eaglebe modules IOD en Evenementen en dus gratis beschikbaar voor alle gebruikers van deze modules! Meer info over de nodige configuraties kan je vinden op onze Helpdesk. Heb je nog verdere vragen? Maak dan gerust een ticketje aan op de Helpdesk en dan helpen we je graag verder.

Eaglebe Forum

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature? Neem dan zeker een kijkje op het Eaglebe Forum!