Automatische nummerplaat herkenning op het terrein

by | mrt 26, 2024 | Feature of the Month | 0 comments

Het is Jules zijn eerste dag bij de Technische Dienst en als opwarmertje mag hij van het diensthoofd een parkeerverbod gaan plaatsen. Makkelijk, denkt Jules, twee bordjes inladen in de camionette, de bijhorende onderborden afdrukken, nog snel even het adres controleren en klaar is kees. Tot hij op het gemeenteplein aankomt en zich realiseert dat hij op zijn eentje het volledige parkeerverbod voor de jaarmarkt, kermis en bijhorende wielerwedstrijd mag uitzetten. Starten op 1 april bleek achteraf toch niet zo’n goed idee te zijn.

In deze situatie kan onze Eaglebe Outdoors applicatie de pijn van Jules verlichten door de aanwezige voertuigen automatisch te registreren via Automatische nummerplaat herkenning (ANPR)

De uitdaging

Bij het plaatsen van een parkeerverbod moet de taak snel kunnen worden afgerond maar moet deze ook worden voorzien van de nodige bewijslast. Zo is er altijd nood aan een overzichtsfoto om duidelijk te maken dat de borden correct werden geplaatst en moeten ook de nummerplaten van alle aanwezige voertuigen worden geregistreerd zodat er achteraf geen discussie kan ontstaan en, indien nodig, voertuigen in overtreding van het parkeerverbod kunnen worden getakeld.

Voor een klein parkeerverbod lukt dit nog manueel maar bij een parkeerverbod over meerdere straten is dit vaak onbegonnen werk. Dit zeker bij slecht weer of in moeilijke verkeerssituaties.

De oplossing

Met de Eaglebe Outdoors applicatie zorgen we ervoor dat je alle nodige bewijslast makkelijk en snel kan verzamelen bij het afronden van je taken. Bij het afronden van iedere taak voeg je de nodige foto’s toe en achterliggend zal Eaglebe de nummerplaten van de aanwezige voertuigen automatisch herkennen.

Al deze info wordt ook rechtstreeks teruggekoppeld naar de collega’s op kantoor. Zodat deze altijd op de hoogte zijn en beschikken over het nodige bewijsmateriaal bij vragen of discussie.

Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat in de praktijk? Bekijk dan onderstaande video:

Samengevat

Eaglebe Outdoors zorgt ervoor dat:

  • Taken op het terrein makkelijk en snel worden afgerond
  • Al het nodige bewijsmateriaal automatisch wordt verzameld
  • De info beschikbaar is op kantoor om discussie te vermijden

Al deze functionaliteiten (en nog veel meer) zijn standaard inbegrepen binnen onze Eaglebe Outdoor applicatie. Meer gedetailleerde info over de werking van deze applicatie kan je vinden in ons Helpdesk artikel.

Maak je vandaag nog geen gebruik van de mobiele applicatie maar wil je ontdekken hoe deze kan worden ingezet voor jouw lokaal bestuur? Boek dan meteen een gratis demo en dan komen we gauw eens bij jullie langs!

Eaglebe Blog

De Eaglebe Blog brengt je de laatste ontwikkelingen van het platform, houdt je op de hoogte van aankomende evenementen en deelt al het nieuws uit de Eaglebe Community. Ontdek alles over Eaglebe op een iets minder serieuze wijze.

Categorieën

Eaglebe Forum

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature? Neem dan zeker een kijkje op het Eaglebe Forum.