Eaglebe Outdoors in Edegem

by | mei 28, 2024 | Nieuws | 0 comments

Dat er parkeerverbodsborden worden geplaatst voor een container of de straat wordt afgezet met nadars voor de jaarmarkt vinden we vanzelfsprekend, maar deze schieten niet als paddenstoelen uit de grond. Het plaatsen, ophalen, aanpassen en controleren van signalisatie is een fulltime job voor de Technische Dienst van het lokaal bestuur. Eentje die een grondige planning, goede organisatie en uiteraard heel wat manskracht vereist.

Gelukkig kan onze Eaglebe Outdoors applicatie helpen om deze taak te verlichten voor de mensen op kantoor en deze op het terrein. Maar bij Eaglebe stellen we ons telkens de vraag, kan dit beter? Dus trokken we op pad met de Technische Dienst van Edegem om te onderzoeken hoe we de Outdoors applicatie kunnen optimaliseren voor onze gebruikers. Het volledige verslag lees je in deze blog.

Een warm onthaal

Op een zonnige lenteochtend, rijden we richting de gemeentehallen van Edegem om te ontdekken hoe onze Eaglebe Outdoors applicatie wordt gebruikt in de echte wereld. Na een warm onthaal en korte rondleiding van de hallen, worden de rollen voor een keer omgedraaid en krijgen we een demonstratie van onze eigen software. De medewerkers van de Technische dienst demonstreren hoe ze, via de Outdoors app, hun dagelijkse takenlijst opbouwen en de nodige verkeersborden inladen.

Inladen signalisatie

Efficiëntie en een vlotte doorstroom van data zijn hierbij vitaal. Zo wordt de takenlijst geordend op basis van urgentie maar wordt er ook rekening gehouden met de opmerkingen van de mobiliteitsmedewerkers (als notitie toegevoegd aan de taak) en de ervaring van de plaatser om een optimale route uit te stippelen. 

Eens de borden met de correcte onderborden zijn ingeladen, is het tijd om uit te rijden. Nog een snelle blik op de eerste taak op onze route en het bijhorende signalisatieplan laat ons weten waar we best parkeren voor een snelle uitvoering van onze taak.

Het echte leven

Wanneer we aankomen bij onze eerste plaatsingstaak, zien we hoe de Eaglebe Outdoors applicatie bijdraagt tot een vlotte uitvoering van de taken. Het signalisatieplan, de info bij de vergunning en de extra notities maken het snel duidelijk voor de medewerker waar welke borden moeten komen. Eens geplaatst, wordt de taak afgerond via de app en worden foto’s van de aanwezige voertuigen en de de situatie ten tijde van plaatsing toegevoegd. Op basis van deze foto’s, detecteert Eaglebe de nummerplaten van de aanwezige voertuigen en voegt deze toe aan het dossier. Zo kunnen deze later snel worden opgezocht door de handhavers in geval van discussie.

Afronden taken

Onderweg naar onze volgende taak (dit keer een ophaling), valt het ons op hoe veel containers, stellingen, wegenwerken, … er in het straatbeeld te vinden zijn. Iets wat niet altijd opvalt in het dagelijkse leven maar meteen in het oog springt vanuit de camionette van de Technische Dienst. Dit passeert ook de medewerkers niet, deze zijn immers niet alleen verantwoordelijk voor de plaatsing/ophaling van de signalisatie maar ook voor de controle van al dan niet vergunde innames.

Het duurt dan ook niet lang voor we langs een container rijden waarvoor geen vergunning te vinden is. Dit kan gelijk worden meegegeven via de Eaglebe Outdoors app, met de nodige foto’s en opmerkingen als bewijsmateriaal. Deze keer zal het echter moeten wachten tot we opnieuw in de gemeentehallen zijn, vermits de verkeerssituatie het niet toelaat om snel te stoppen. Een goed voorbeeld van hoe de situatie in het echte leven kan verschillen van een ideaal uitgewerkt testscenario. Desondanks zorgt de flexibiliteit van Eaglebe ervoor dat deze vaststellingen ook later vanop een andere locatie kunnen worden toegevoegd en opgevolgd.

De uitzondering bevestigt de regel

Bij onze volgende taken merken we al gauw dat er niet zoiets bestaat als ‘een standaard plaatsing/ophaling‘. Innames die al plaatsvinden alvorens het parkeerverbod wordt uitgezet, containers die nog aanwezig zijn wanneer we de borden moeten gaan ophalen, het plaatsen van borden ter hoogte van parkeerplaatsen, op straat of in een blauwe zone, … Het zijn situaties waarmee je continu wordt geconfronteerd, maar die zonder probleem worden afgehandeld door de medewerkers van de Technische Dienst.

Gelukkig kunnen ze al deze uitzonderingen toch kwijt in de standaard workflows uitgezet door Eaglebe en zorgt deze ervoor dat ze hun taken snel kunnen uitvoeren. Zo neemt de Outdoors app heel wat papierwerk over en zorgt deze ervoor dat je kan focussen op wat er echt toe doet, een veilig openbaar domein.

We weten wat te doen

Op het einde van de dag bereiken we de gemeentehallen met een nieuwe blik op onze eigen applicatie en de mensen die hem dagelijks gebruiken. We zijn blij om te zien hoe doordacht de Outdoors app wordt ingezet binnen Edegem en het doet goed te weten dat deze zorgt voor een zekere efficiëntiewinst.

Toch is het ons ook opgevallen dat er nog enkele werkpunten zijn die een echte impact kunnen maken op het gebruik. Het aanpassen van een filter, toevoegen van een extra taak of een notitie meer belichten. Het lijken kleine wensen, maar nu we dit van dichtbij hebben meegemaakt, snappen we de nood hiervan. 

Wij weten dus opnieuw wat te doen om de Eaglebe Outdoors app nog beter te maken voor de uitvoerende diensten. We gaan spoedig aan het werk met deze optimalisaties en hopen deze binnenkort uit de doeken te doen voor de Technische Dienst van Edegem en met uitbreiding de volledige Eaglebe Community! 

Eaglebe Blog

De Eaglebe Blog brengt je de laatste ontwikkelingen van het platform, houdt je op de hoogte van aankomende evenementen en deelt al het nieuws uit de Eaglebe Community. Ontdek alles over Eaglebe op een iets minder serieuze wijze.

Categorieën

Eaglebe Connects.

Eaglebe is meer dan een slim vergunningsplatform. Ontdek hoe we alle medewerkers binnen en buiten het lokaal bestuur verbinden met de nodige tools om een veilig openbaar domein te garanderen!