Feature of the Month september

 

Wat peper, zout, een gouden lok van een jonkvrouw en drie kraaienpoten op een middelhoog vuur gedurende 17 minuten onder een halfvolle bloedmaan en wat krijg je dan? Een nieuwe Feature of the Month natuurlijk! 

Binnen Eaglebe zijn wij ervan overtuigd dat technologie in dienst moet staan van de gebruiker. Daarom ontwikkelden wij een eenvoudig aanvraagformulier waarmee het organiseren van een verhuis of buurtfeest kinderspel wordt voor zowel babyboomers, generation Z als een hoogontwikkelde soort gekko’s. Maar … kan dit nog beter? Kan dit nog meer op maat? Zou het zelfs mogelijk zijn om de intekenmogelijkheden afhankelijk te maken van het inname/evenement type? 

Sinds Eaglebe 4.5.7 is dit niet langer een mooie droom maar realiteit. Via de beheersinstellingen (Beheer – Inname of Evenement types) kan je nu per inname/evenement type aanduiden welke intekenmogelijkheden beschikbaar zijn.

 

Zo kan je bijvoorbeeld op het aanvraagformulier van een container enkel de optie ‘plaats een container’ voorzien, zodat de aanvrager enkel in staat is om rechthoeken te plaatsen en niet langer vrij zijn zone kan intekenen. Daarbovenop kan je zelfs nog instellen dat deze container enkel mag worden ingetekend met vaste afmetingen. Hierdoor is de aanvrager enkel in staat om containers als rechthoeken in te tekenen volgens de op voorhand gedefinieerde afmetingen van uw bestuur (Beheer – Organisatie – Afmetingen).  

De optie “GPX opladen” wil je dan weer enkel aanzetten voor innames of evenementen langs een “parcours” zoals een fietswedstrijd, een toertocht, … Neem dus zeker de tijd om je instellingen te updaten en stel je de vraag voor elk aanvraagtype: welke manier van tekenen is perfect? 

Indien je als lokaal bestuur ook over de module ‘Signalisatie in het Aanvraagformulier’ beschikt, zal je per type ook nog kunnen instellen of er signalisatie en/of omleidingen kunnen worden ingetekend bij de aanvraag. Op deze manier val je iemand die een verhuis wil aanvragen niet lastig met deze extra opties terwijl deze wel beschikbaar zijn voor de aannemer die een signalisatievergunning wil aanvragen. 

Beschikt uw bestuur nog niet over deze module? Neem dan zeker contact op via onze helpdesk en bouw het aanvraagformulier van uw dromen (of toch alvast eentje volledig op maat van uw bestuur)! 

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste nieuwe Eaglebe functionaliteiten of heb je zelf een suggestie voor een nieuwe feature?
Breng dan zeker een bezoekje aan ons Forum! Hier vind je de nieuwste Releasenotes alsook onze interactieve Wishlist.